Design Guide: CNC-svarvning

Vår guide för CNC-svarvning innehåller värdefull information som hjälper dig konstruera på sätt som förbättrar tillverkningsbarheten och ytkvaliteten samt försnabbar tillverkningstiden.

Storlek

Max dimensioner

DIAMETER 74.03mm
LÄNGD 228.6mm

Min dimensioner

DIAMETER 4.064mm
LÄNGD

1.27mm 

GODSTJOCKLEK

0.508mm 

GRADER

30°

 

Små detaljer är möjliga men borde inte vara mindre än 0,76 mm i diameter. Skarpa konformade former är möjliga men släppvinklarna bör vara mer än 30 grader. Godstjocklek på mindre än 0,5 mm har risk för att gå sönder i svarvningsprocessen.


Svarving med fräsning

Våra CNC svarvar har även fräsningskapacitet som möjliggör geometrier typ plana ytor, skåror, hål and skärningar. Vi kan bearbeta på rotationsaxeln varande hål,i rotationsriktningen varande utanför rotationsaxeln varande hål och till rotationsriktningen vertikala hål. Vi fräser inte hål som inte är parallella eller direkt vertikala i riktning till rotationen.


Material

 • Aluminum
 • Brass
 • Low Carbon Steel
 • Steel Alloy
 • Stainless Steel
 • Titanium

KOLLA ALLA MATERIAL >


Ytstrukturer

Svarvade delar har vanligen en mycket slät ytfinish. Efter maskinbearbetningen är ytfinishen på de cylinderformade områdena vanligen mycket slätare om man i stället för fräs använder svarv, så beakta detta när du väljer maskinbearbetningssätt för de delar som kan behandlas på båda sätten. Områden som skärs för maskin, till exempel plattor och öppningar, kan ha synliga spår efter verktygen. Om så önskas kan metalldelarna pärlblästras lätt, vilket ger en fin matt finish. På hårda metaller som stål och rostfritt stål kan kanterna även brytas (gradas av) med en lätt pärlblästring som tar bort metallflisor samt vassa eller skrovliga områden.

Aluminium Brutna kanter med synliga spår efter verktyg, brutna kanter med lätt pärlblästring eller vassa kanter med synliga spår av verktyg
Alla andra metaller Brutna kanter med synliga spår efter verktyg eller brutna kanter med lätt pärlblästring

Gängade hål

Vi stöder UNC och UNF gängor från #2 till 12,7mm, och meter gängor från M2 till M12. Undvik att konstruera invändiga gängor i din CAD modell.

KOLLA GUIDE FÖR GÄNGADE HÅL >

Radie

Skarpa innerhörn kommer att bearbetas med en radie på grund av CNC fräsningens karaktär. Den slutliga radien vill visas för dig innan tillverkningen.


Hål och skåror

Vi kan lägga till hål på axeln, axiella och radiella hål i svarvade delar och vi kan genomföra hål som antingen löper parallellt med eller vinkelrätt mot rotationsaxeln. Hål med udda vinklar kan inte tillverkas just nu.

Text på delarna

Text på svarvade delar kan inte läggas till just nu.

Hålets minimistorlek:

 • På axeln och axiellt: 1 mm
 • Radiellt: 2 mm

Skåror:

 • Ytterskåra (OD), minimibredd: 1,2 mm
 • Ytterskåra (OD), maximidjup: 24,1 mm – varierar enligt skårans bredd
 • Innerskåror (ID) kan inte tillverkas just nu

team of applications engineers

Gratis FDM analys inom några timmar

Få En Offert

Fråga efter mer information

Tack

Om du vill diskutera våra kompetenser i detalj, ber vi dig fylla i blanketten. När vi får dina kommentarer kommer en specialist i vårt team att kontakta dig så fort som möjligt.

800