3D-printning med polypropen

3D-printning med polypropen

Polypropen är den mest använda plasten inom tillverkning och ändå var det tills nyligen så att om du ville ha en prototyp i detta material så var möjligheterna begränsade.

Nya framsteg med detta material har precis gett dig nya designalternativ. Nu kan vi kostnadseffektivt använda selektiv lasersintring till att 3D-printa detta material och producera en del snabbt och kostnadseffektivt. Det innebär att du kan testa din prototyp för form och funktion och snabbt iterera och testa igen innan du till fullo går in för tillverkning.

Detta kommer inte bara att säkerställa att allt blir rätt, utan det kan även spara flera veckor eller till och med månader på produktutvecklingscykeln.

  • 1 till 50+ detaljer
  • Leveras på 1 till 7 arbetsdagar
Bäst för
  • Hög förlängning vid paus och flexibilitet
  • Hållbarhet och seghet
  • låg vikt

Fler designalternativ

Det öppnar även nya horisonter för din design.  Om du vill använda materialet för något lite annorlunda, begränsas du inte längre av den tillverkningsteknik som är tillgänglig.  3D-printning gör att du kan designa och tillverka vad du vill.  Oavsett om det rör sig om en bikakestruktur för att spara på vikten, eller en organisk form, är den enda gränsen din egen fantasi.

Varför polypropen?

Det finns en orsak till att polypropen är så populärt som material för produkter och delar.  Materialet kombinerar hög hållbarhet och kraft med låg vikt.  Det är även smidigt, har bra utsträckningsförmåga och utmärkt kemikaliebeständighet och elisoleringsförmåga.

Ladda ned vårt produktdatablad för polypropen om du vill läsa mer.

Välj tillverkningsteknik …

Detta är verkligen ett av de mest användbara materialen för ingenjörerna.  Låt oss till exempel ta en bil. Hela 32 % av all plast som används i den är polypropen.

3D-printning är självfallet inte ditt enda alternativ för tillverkningen. Om du behöver mer komplicerad design eller höga volymer, kan du behöva överväga CNC-bearbetning eller formsprutning.

Det som är så bra med att använda Protolabs är att vi erbjuder alla tre tekniker, så du får opartiska råd om vilken lösning som passar bäst för dig.

…och förkorta produktutvecklingstiden

Det innebär även att vi kan spara flera veckor eller till och med månader på den totala produktutvecklingstiden.

Vi kan guida dig genom hela processen, från ursprunglig design och testning med 3D-printning och genom designanalys för tillverkningsbarhet för att säkerställa att konceptet passar för masstillverkning.  Och om du behöver vänta i flera veckor eller månader på produktionsverktygen kan vi till och med hjälpa dig att överbrygga det genom att ta fram utvecklingsverktyg för att se till att du kommer ut på marknaden före konkurrenterna.

Läs vår blogg om du vill veta mer.

SLS Material

Vi erbjuder flertalet 3D material som uppdateras regelbundet för att tillmötesgå våra kunders krav på prototyper och produktiondetaljer. Fyra olika typer av nylon finns tillgängligt för SLS i olika grader av styvhet.
BEKANTA DIG MED VÅRA MATERIAL

Design Guide

Vår designguide för SLS tar upp aspekter på konstruktionen som hjälper dig förbättra tillverkningsbarhet, förbättra kosmetisk utseende och minska tillverkningstiden.
BEKANTA DIG MED GUIDEN
a metal 3D printing technician removes support structures from a DMLS part

Omedelbart pris med gratis konstruktionsanalys

Få En Offert