PolyJet och 3D-printat silikon (60-65%)

PolyJet är en industriell 3D-printningsprocess som bygger prototyper i flera material, med flexibla funktioner, och komplexa delar med invecklade geometrier så snabbt som på 1 dag. Det finns ett hårdhetsurval (durometrar) som fungerar väl med komponenter som har elastomeriska funktioner, till exempel packningar, tätningar och höljen. Vi erbjuder ett antal ytterligare Sekundära tjänster som stöd för ditt projekt.

Designriktlinjerna för PolyJet hjälper dig att förstå kapacitet och begränsningar.

 

Varför ska du välja PolyJet för din 3D-printning?

PolyJet-tekniken erbjuder enastående detaljer, jämn yta och precision. PolyJet skapar jämna, detaljerade prototyper som visar upp den slutliga produktens utseende. Du kan framställa korrekta moduler, jiggar, tillbehör och andra tillverkningsverktyg och uppnå komplicerade former, intrikata detaljer och fina inslag.

Materialdatablad för PolyJet finns i vår jämförelseguide för material (Material Comparison Guide).

 

Så här fungerar PolyJet

PolyJet-processen inleds genom att små droppar flytande fotopolymerer sprutas i lager som omedelbart UV-härdas. Voxlar (tredimensionella pixlar) placeras strategiskt under bygget och möjliggör en kombination av både flexibla och stadiga fotopolymerer. Dessa kallas för digitala material. Varje voxel har en lodrät tjocklek som motsvarar lagrets tjocklek på 30 mikrometer. De fina lagren med digitala material samlas på byggplattformen för att skapa korrekta 3D-printade delar.

Varje PolyJet-del är fullständigt belagd med stödmaterial under bygget. Detta tas slutligen bort för hand med hjälp av en tryckvattenstråle och bad i kemisk lösning. Ingen efterhärdning krävs efter tillverkningsprocessen.


3DP icon Logo
  • 1 till över 50 delar
  • Skickas på 1 till 7 arbetsdagar
Bäst för:
  • simulering av elastomerer och flexibla delar
  • att skapa prototyper för design för övergjutning och gummigjutning med flytande silikon
  • kombinering av tvåtonsfärger och flera material i en enda del
  • tillverkning av komplicerade geometrier i delarna
 

 

PolyJet: vad används det till?

Polyjet är en avancerad process för 3D-printning som vi kan använda för att simulera elastomerer och flexibla delar och för att skapa en prototypdesign för övergjutning och gummigjutning med flytande silikon. Vi kan kombinera tvåtonsfärger och flera material i en enda del och tillverka de mest komplicerade geometrier för delarna. Lär dig mer om denna spännande teknik i vår nya video.


 

 

Vilken teknik för din plastdel?

Här på Protolabs erbjuder vi många olika banbrytande tekniker för att producera finmekaniska delar av många olika plaster, med en design som passar för dina behov. Med allt från Multi Jet-fusion (Multi Jet Fusion, MJF) till selektiv lasersintring (Selective Laser Sintering, SLS) till stereolitografi kan vi snabbt och exakt skapa de delar du behöver. Dessutom har du tillgång till vår tekniska support som kan diskutera din design med dig och hjälpa dig välja den idealiska tillverkningslösningen för dig samt visa dig precis vad vi kan göra för att hjälpa dig att uppnå din kreativa vision. Vill du veta mer om våra banbrytande plasttekniker? Titta på denna video.


Designriktlinjer

Våra grundläggande PolyJet-riktlinjer innefattar viktiga designsynpunkter som bidrar till delarnas tillverkningsbarhet, förbättrat utseende och minskad tillverkningstid överlag.
Design Guidelines

Resources

Omedelbart pris med gratis konstruktionsanalys

BE OM OFFERT