Formsprutning av plast

Vår process för formsprutning hjälper dig tillverka plastkomponenter på 15 dagar eller snabbare. Vi använder oss av verktyg i aluminium, vilka ebrbjuder en kostnadseffektivitet och snabbhet, samt lagerför 100+ material.

Designriktlinjerna för plastformsprutning hjälper dig att förstå kapacitet och begränsningar.

 

Varför välja plastformsprutning för ditt projekt?

Protolabs använder en teknikdriven snabb formsprutning som utnyttjar automation i tillverkningen. CAD-modellerna skickas direkt till verkstadsgolvet där profilfräsningen börjar. I de flesta fall tillverkas formarna ändå av aluminium, inte av stål. På så sätt blir maskinbearbetningen snabbare och mer kostnadseffektiv, jämfört med traditionella stålformar. Vi erbjuder ett antal ytterligare Sekundära tjänster som stöd för ditt projekt.

 

Hur det fungerar

Formsprutningsprocessen hos Protolabs är en standard process med aluminium verktyg utan kylkanaler. Detta beryder att cykeltiden är litet längre men möjliggör för våra tekniker att justera ingötningstryck, kosmetiska ytstrukturer och komponentens kvalitet.

En behållare fylls med plastgranulat vilka smälts ner och trycks in i en skruv som sprutar in smältan i ett verktyg under högt tryck. Utstötare hjälper till att stöta ut komponenten ur verktyget. Efter att alla komponenter (eller provserien) blivit tillverkade förpackas de och skickas till kund.


IM Icon
  • 25 till 10,000+ detaljer
  • Leveras på 1 till 15 arbetsdaga
Bäst för:
  • lågvolym tillverkning
  • 0-serier
  • pilot serier
  • funktionella prototyper

Välj mellan våra småltplaster från ABS, PP, PC och nylon till högpresterande PEEK och PEI. Vi kan färga materialet samt använda kundspecifika material enligt önskemål.

 

BEKANTA DIG MED VÅRA MATERIAL

Design Guide

Vår formsprutnings-guide innefattar konstruktionshjälp som hjälper att förbättra tillverkningsbarhet, förbättra kosmetisk utseende och minska tillverkningstiden.

 

BEKANTA DIG MED GUIDEN
press operator examines liquid silicone rubber part

Free moldability analysisGratis konstruktionsanalys inom några timmar within hours

BE OM OFFERT