Stereolitografi

Stereolitografi (SL) är en industriell process för 3D utskrifter för att tillverka konseptmodeller, mässmodeller och komplexa detaljer med avancerad utformning snabbt, ibland på bara 1 dag . Ett brett utbud material, extrem detaljrikedom och högkvalitativ ytfinish kan uppnås med SL.

Metallpläterade plastdelar

Protolabs in-house SL plätering förser med metalltäckta 3D utskrivna plastdelar som har utseendet för metall, men behåller fördelarna med lättviktsplast med ytterligare styrka. Den pläterade ytbehandlingen har en bred appliceringsmöjlighet på industrier såsom bil-, elektroteknik och många fler. Vi erbjuder ett antal ytterligare Sekundära tjänster som stöd för ditt projekt.

Stereolitografi design guidelines kan hjälpa dig förstå möjligheter och eventuella begränsningar.

Varför välja Stereolitografi för ditt 3D utskriftsprojekt?

SL är ett utmärkt val för snabb prototyputveckling och projektdesigner som kräver en precis tillverkning med mycket detaljerade delar. Det är ideellt för tillverkning av show-and-tell delar, detta för att kunna bekräfta konceptidéer och ergonomisk kontrollering. Vi erbjuder även en antal sekundära tjänster såsom plätering och färgning för att ytterligare förbättra ytan av din 3D utskrivda projektdesign.

Du kan hitta en stereolitografi materialspecifikation i vår Materialjämförelsetabell

Hur det fungerar

SL maskinen börjar med att tillverka en stödstruktur, som efterföljs av själva detaljen, med hjälp av en UV-laser som fokuseras på ytan av en uv-härdande vätska.Efter att ett lager har ritats färdigt, flyttar sig platformen ner i vätskan och en bärarm drar över ytan för att lägga på det följande lagret. Processen upprepas lager-för-lager tills bygget är färdigt.

När maskinen är färdig, flyttas de nybyggda komponenterna och tvättas för att ta bort överflödig vätska. Efter att komponenten är ren, tas stödstrukturen bort och komponenterna läggs in i en uv-ugn för att slutgiltigt härda ytan. Den sista fasen i processen är att putsa upp komponenten till den ytfinish kunden önskat. Delar som byggts med SL bör användas så att de utsätts för så lite uv-strålning och fuktighet som möjligt.


3DP Icon
  • 1 till 50+ detaljer
  • Leveras på 1 till 7 arbetsdagar
Bäst lämpad för:
  • mässmodeller
  • form och passning
  • mycket detaljer med hög kvalité

Stereolitografi material

Vi erbjuder flera material som uppdateras regelbundet för att tillmötesgå föränderliga krav på prototyper och modeller. Våra SL material inkluderar material som efterliknad ABS, polykarbonat och polypropen, tillsammans med lackering och en metalliseringsprocess. Beroende på krav du ställer på modellen, kan vi prioritera olika egenskaper: resolution, färg och transparens, styvhet och känsla, slaghållfasthet, temperaturtålighet och vätsketålighet.

 

BEKANTA DIG MED VÅRA MATERIAL

Design Guide

Vår designguide för stereolitografi inkluderar aspekter på konstruktionen som hjälper dig förbättra tillverkningsbarhet, förbättra kosmetisk utseende och minska tillverkningstiden.

 

 

BEKANTA DIG MED GUIDEN
a metal 3D printing technician removes support structures from a DMLS part

Omedelbart pris med gratis tillverkningsanalys

BE OM OFFERT