CNC-ytfinish

Anodisering

Anodisering av aluminium

Oavsett om du vill skydda din aluminiumdel mot svåra förhållanden eller för att den ska få en dekorativ yta så kan anodisering vara den lösning du letar efter.

Om du använder oss till att producera dina aluminiumdelar på begäran eller för prototyper, varför då försöka hitta en separat leverantör? Vi kan sköta hela ditt projekt, från första design till den slutliga delen.

Genom oss levereras din slutliga och skyddade del på bara några få dagar – och med bara en enda kontaktperson för hela projektet. Vårt tekniska team ger dig råd, från din första design fram till den slutliga leveransen, så att du kan vara trygg i förvissningen om att ditt jobb befinner sig i trygga händer.

Processen

Under processen appliceras ett tunt oxidlager på delen och detta skapar en skyddande barriär mot korrosion och slitningar. Detta är idealiskt om din del även kommer att användas under svåra förhållanden eller om du helt enkelt vill att den ska se bättre ut. Vi använder ISO 7599 dekorativ och ISO 10074 hårdanodisering. Det senare är den mest hållbara anodiseringsfinishen som finns för maskinbearbetade aluminiumdelar.

Vår tjänst ger dig:

  • Flexibla lösningar över flera geometrier
  • En enda partner för att få färdiga delar som levereras på bara några dagar

Vi använder en process med svavelsyraanodisering, den vanligaste tillgängliga metoden i Storbritannien. Detta ger oss möjlighet att tillhandahålla ett brett tjockleksurval för oxidlager, till den skyddsnivå som din del behöver. Alla anodiserade delar förseglas som en del av standardprocessen, förutom om de ska målas. I så fall bör du diskutera dina behov med en av våra projektingenjörer.

Vilka legeringar är bäst?

Vad som är den bästa aluminiumlegeringen beror på vad komponenten slutligen ska användas för. De vanligaste anodiserade legeringarna är 6-serien. Vi erbjuder 6082, 7075 och 2024.

I allmänhet passar 6082 för de flesta användningsändamål. Den ger ett bra oxidöverdrag under processen, vilket ger den slutliga delen en utmärkt korrosionsbeständighet.

Både 7075 och 2024 har unika egenskaper som behöver särskilda processförhållanden, så du måste meddela oss om du föredrar något av dessa alternativ.

En helhetsleverantör

För att vara trygg i förvissningen att din del befinner sig i goda händer, från första design till finishen, ring oss på +46 (0) 8408 391 86.

För att få veta mer om hur man specificerar anodisering av aluminium och vilka frågor man ska ställa, ta dig en titt på vår blogg ”En tuff del


Begär mer information

Tack för att du begär mer information. Vi kommer snart att vara i kontakt.

Begär mer information
800