protolabs industrial equipment industry hero image

Vi påskyndar produktionen av industriutrustning och komponenter

Möt det växande behovet av uppkopplad maskinvara samtidigt som du stöder äldre utrustning och maskiner med anpassade delar

För närvarande lever tillverkarna av industriell utrustning och maskiner i två olika världar. De har på ett dramatiskt sätt börjat använda digitala uppkopplingsmöjligheter med egenskapers om givare och ställdon som utbyter viktiga data med andra maskiner och datornätverk. Samtidigt måste många av de här företagen även hantera och stödja mängder med existerande utrustning och maskiner som har förlängda livscykler – produkter som kan ha tagits i bruk flera årtionden tidigare. Från OEM-tillverkare och tillverkare av industritruckar och traktorer till tillverkare av oljefältsmaskiner och annan industriell utrustning kan företagen med hjälp av digital tillverkning ta steget in i den digitala tidsåldern utan att överge sin existerande utrustning.Varför använda Protolabs för industriutrustning och komponenter för maskiner?Oändlig kapacitet

Tillgång till hundratals fräsar, pressar och 3D-skrivare som körs dygnet runt ger produktionsdelar för slutanvändning på bara några dagar.


Val av material

Välj bland fler än 30 olika metallegeringar och hundratals plastmaterial av industriell kvalitet.


industrial equipment icon


Jiggar och fixturer

Se till att få hjälpmedel för produktionen som bidrar till effektivisering av monteringen och skapar effektiva processer för arbetsflödena.


Flexibla delar

Använd elastomerer som silikongummi och TPU för mycket hållbara tätningar, packningar och andra interna komponenter.


Anpassade komponenter

Byt ut enstaka komponenter snabbt med maskinbearbetade delar som tillverkas på så lite som 24 timmar.Rotork arbetar med ny teknik för läckagedetektion

Även om man bara har grundläggande kunskaper i teknik är det lätt att förstå att ventiler, dvs, maskindelar som är avsedda för kontroll och reglering av vätskeflöden, kan och kommer att läcka. Även med den allra bästa design och de allra högsta tillverkningsstandarderna kommer det att förekomma fel. Inom petrokemibranschen där man har stränga miljöbestämmelser har förebyggandet av att läckor kommer ut i atmosfären blivit ett strategiskt mål.

LÄS ROTORK GEARS FRAMGÅNGSHISTORIA

Vilka material passar bäst för industriell användning

Stål och rostfritt stål. Kraftigt, maskinbearbetbart och med relativt låga kostnader. Olje- och gasfälten använder till exempel gärna rostfritt stål på grund av materialets korrosionsbeständighet. Superlegeringar som 3D-printad Inconel är ett alternativ för krävande användningsområden.

stainless steel 3D printed part using Iconel material

Aluminium. Även om komponenternas vikt har mindre betydelse för industriutrustning och maskiner är aluminium ofta den metall som föredras eftersom det går utmärkt att maskinbearbeta och har lägre tillverkningskostnader överlag.

aluminum industrial equipment part

Värmehärdade och termoplaster. Silikongummi i vätskeform och andra elastomerer används i hög grad för områden som kräver bränslebeständiga delar, medan termoplaster med hög prestationsförmåga, till exempel PEEK och PEI (Ultem), kan bytas mot metall under vissa omständigheter.

PEEK and PEI (Ultem) thermoset and thermoplastics

Universalplaster. I och med att företag i efterhand förser existerande utrustning med datorelektronik för att uppfylla kraven på uppkopplingsbarhet kan de använda ett urval mångsidiga och förmånliga termoplaster.

thermoplastic materials used for equipment like consumer electronics in manufacturing

Vanliga användningsområden

Vi har många olika kapaciteter inom våra tjänster och processer som passar idealiskt för det industriella. Några vanliga användningsområden innefattar:

  • Delar för maskiner och verktyg
  • Jiggar och fixturer
  • Elektroniska höljen
  • Pumpar och tillbehör
  • Utrustning för olje- och gasutvinning
  • Allmänna industrimaskiner
  • Rullbanor och transportutrustning
  • Delar för traktorer, bulldozrar, gaffeltruckar och tunga konstruktions- och individuella fordon och utrustning


aerospace industry get a quote background of machined cog wheels

Gratis formfyllnadsanalys inom några timmar

BE OM OFFERT